
Dragi pretini sănătoși și neconsumatori de fast-food, citeam zâmbitori la necolegii Cetin și Vali despre descălecatul voievodului ANPCist cu zdrăngănele colective, Piedone, pisti tăte fast-foodele bucureștene din ditamai mall-ul PRȚȚ XXX Băneasa, București.
Și am desprins și noi ideea cu uleiul din friteuzele KFC-ului, care se schimbă ochiometric, la ‘jdemii de km, vorba lui Cetin, găsindu-se în băile de ulei tot felul de resturi arse și răsarse de sute de ori până sunt îndeajuns de cancerigene și toxice pentru corpul uman.
Pare cumva o situație desprinsă din filmele cu proști dintr-o țară cu faimă proastă, nu am vrea să jignim pe nimeni mai ales comparând cu jegul găsit în capitala țării (și, suntem convinși, în multe alte locații din țară) pentru că ar ieși prost țările cu care ne comparăm, România, dovedindu-se astăzi că este într-un hal incalificabil la capitolul HoReCa.
Putem, spre exemplu, să ne comparăm cu noi acum 25-30 de ani sau înainte de Revoluție, când știm cu toții ce mucegaiuri și adidași se consumau în ilustrele cincinale socialiste pe care unii idioți încă le visează și le doresc! Și din comparație rezultă că suntem tot acolo, poate chiar mai rău, după oglinda asta pusă de piedonele recalificat în inșpektor ANPC.
Nu mai vorbim de prețurile enorme nu doar fin KFC-ul prins cu mâțele moarte și putrezite în sac, ci și de hypermarketurile închise și amendate „maxim” de protecția consumatorului.
Noi dorim la final să facem o comparație, fără a face reclamă de nici un fel, cu o filială a concurenței prinșilor cu uleiul vopsit dintr-un sat cu vânturi mai vestice, unde, din proprie experiență putem cuvânta, uleiul folosit la prăjit cartofi și alte produse (fish fingers etc…) era înlocuit la fiecare 3-4 ore, depinzând de numărul efectiv de prăjiri efectuate, observând dacă nu trei sau două, măcar o înlocuire a uleiului și curățarea continuă de resturi de alimente căzute în baia de ulei pe parcursul unei ture de lucru. Nu mai insistăm pe faptul că în fiecare noapte, la închiderea programului, absolut toate ustensilele, aparatele, băile de ulei și orice aparat folosit la prepararea fast-foodului și băuturilor era curățat în mod sănătos și riguros de către un om dedicat exclusiv acestor sarcini!
Astfel, suntem cumva între supriză și indiferență legate de subiectul oloiului și mâncării împuțite, surpriză pentru că am experimentat pe viu o rigurozitate aproape japoneză și un proces de lucru cu adevărat exemplar și indiferență sau deloc-surpriză pentru că oarecum ne așteptam ca abominațiile găsite în KFC, Burker King, Spartan, Popeye, Starbucks și celelalte firme să fie la un moment dat demascate, de la deja celebrul oloi până la sosurile aproape date în clocot, frământatul de îmbucături fără mănuși, depozitare la firul ierbii și la genunchiul șoarecilor a alimentelor ș.a.m.d.
Vom urmări situația în stilul demisionarului preșădinte ca să vedem în ce măsură descălecatul omului bun la toate de la ANPC, pistolarul CPP, va schimba din rădăcini niște practici bine încetățenite printre foarte frecventatele unităț de băgat la maț mâncare rapidă și gunoioasă (junk-food).
PS: probabil KFC-ul a luat sintagma junk-food la propriu, dorindu-și în mod cu totul și cu totul special să servească clienților gunoaie în loc de mâncare! Cine știe!?
Sursa foto.
Lasă un comentariu