Dragi pretini, iată-ne din nou la adunarea săptămânală nestandardizată a urmăritorilor de fotbal. Cu o întârziere sănătoasă, dată și de meciurile din cupele diferitelor țări europene, trecem în revistă ce s-a întâmplat de o vreme încoace, cam de când s-au încheiat obositoarele baraje (totuși cu un rezultat bun, calificarea gruzinilor la Euro) pentru vestitul campionat din vară.

Astfel, începem în forță cu englejii, unde echipa preferată, Nottingham Forest, penalizată de federație pentru probleme cu banii, a scos un egal acasă (1-1) cu alți desculți notorii, Crystal Palace. Notăm golul de neam prost al lui Wood, din minutul 61. Un punct bun pentru lupta tot mai acerbă de salvare a echipei de la retrogradare. „Ai noștri” au mai avut o victorie grozavă (3-1) în următorul meci, tot acasă, în compania leșinaților de la Fulham. Și aici, Wood lovește ca ghiolbanul pentru 2-0. Cu aceste rezultate, The Reds rămân chiar deasupra liniei, cu 25 de puncte, și trebuie să se roage și la Dumniezo ca să scape de retrogradare, având în vedere parcursul cu sughițuri din ultima vreme.

Mai amintim un egal la Diavolilor Roșii, 1-1 la Brentford, și umbra echipei unui anume Alex Ferguson se zbate încă în anonimat, chiar înafara locurile europene.

Mergem în pasul ștrengarului către campionatul cârnățarilor, unde ceea ce aștepta toată lumea, iată că s-a întâmplat, catastrofele bavareze luând peste bot, 0-2 acasă cu rivala clasică, Borussia Dortmund, un rezultat care îi îndepărtează pe alde Muller și compania la 13 puncte de aspirinele din Leverkusen. Aceștia din urmă au bătut (2-1) foarte greu acasă cu Hoffenheim în campionat, apoi au plesnit puternic pe modeștii de la Fortuna Düsseldorf în Deutsche Pokal, 4-0, și par să-și fi revenit. Așteptăm încă să vedem dacă Bayernul să dă bătut sau mai au ceva de arătat în ultima parte de campionat.

Pe de altă parte, pretinii mei din Bavaria, Augsburg și Heidenheim an der Brenz au făcut egaluri, primii acasă cu Koln (1-1), ceilalți în stil mare, chiar pe tărâmul deluros din Baden-Württemberg, 3-3, și se mențin departe de retrogradare. Notăm că VfB-ul este echipa de pe locul al 3-lea și joacă într-un mare fel, după mai mulți ani în care au fost abonați la locurile de pe urmă din campionat.

În Zweite, observăm parcursul văcarilor de la Kiel, care, dacă merg tot așa, ar putea să promoveze în Bundesliga după o pauza enormă. Le urez succes și le urmăresc cu interes parcursul.

Trecem granița spre vest, unde avem două derby-uri de mare artă, primul încheiat cu victoria peseje-ului în fața proștilor de la Marsilia (0-2), care chiar și cu un om în plus, s-au făcut de râsul curcilor cu o echipă tot de proști. Cei de pe Vélodrome ajung la contraperformanța fantastică de a fi ajunși (4 puncte distanță) de rivala de moarte, Lyon, căreia mai toți îi cântau cântecul de îngropăciune nu demult.

Celălalt derby, din Bretagne, a pus față în față pe Football Club Lorient Bretagne Sud și pe Stade Brestois 29, urmașii anticilor Armoricaine de Brest. Cu greu, cei din Brest au învins cu un gol frumos al lui del Castillo pe final de meci, și oaspeții rămân pe 2, cu 50 de puncte, într-un parcurs magnific în Ligue 1. Lorient se zbate tare în mocirla clasică, la fel ca în fiecare an.

Pe ogorul verde, trecem astfel la bandiții de italieni, unde șefii bandiților, Juventus, au luat bătaie de la romanii mai fasciști și mai albaștri, 1-0, ca mai apoi să se răzbune pe aceiași laziali, 2-0 în turul Cupei Italiei. Parcurs oscilant pentru zebre, care oricum pot zice bogdaproști dacă prind cupe europene în acest an, la ce fel de fotbal de amatori practică.

Interul își vede de treabă și bate la Empoli, stând confortabil la 14 puncte în fața boșorogilor milanezi.

La final, dăm o fugă în cealaltă peninsulă, unde navarrezii mei preferați, Osasuna, câștiga la desculții campionatului, 0-3 la Almeria, și rămân la mijlocul clasamentului cu 39 de puncte. Notez egalul lui Rayo în deplasarea de la Vigo, 0-0, într-o luptă aprigă pentru scăparea de la retrogradare, și ai noștri mai trag de doi lei speranțe pentru meciurile care mai urmează. Mai departe, Girona încă rămâne țanțoșă pe 3, după o victorie grea cu Betis (3-2), dar cu 2 puncte în spatele verzelor din Barcelona. Victorii pentru acești bandiții notorii și pentru cei în alb, care își păstrează pozițiile în clasament, 2 și 1.

La finalul finalului menționăm un Chelsea – Manchester United, astăzi de la 23:15, transmis de deștepții de la rcs-rds.

Sursa foto.

Lasă un comentariu