Așa pare că e și nevinovatul de Tim Cook, dimpreună cu banda de hoți din conducerea celei mai cunoscute (și poate și profitabile) firme de pe planetă.


Adică știm cu toții că la Apple primează onoarea și integritatea, și mizăm pe nevinovăția acestei firme care vinde telefoane și alte acareturi tehnologice fără încărcătoare și ține de taxele de proști cu sfințenie, cum ar fi 10$ pe un adaptor de 3 centimetri sau, după cum bine știți, te pune să-ți cumperi un macbook nou cu mii de dolari, pentru că de ce să-ți repare aparatul tău stricat cu o zecime din preț, când te poate beli încă o dată de minim 1000$ sau poate mai mult, deși problema s-ar fi putut rezolva chiar și fără bani, din bunăvoința specialistului care-ți repară aparatul.

La fel și în cazul metalelor extrase de la preatinii din îndepărtatul și democratul Congo. Adică nu m-am gândit nici un moment că avocații statului african ar putea spune adevărul! Ba dimpotrivă, măgarii ăia fac acuzații total nefondate la adresa unei companii care, asemeni Crucii Roșii și Bisericii, face bine oriunde în lume, este renumită pentru campaniile de ajutorare a săracilor planetei, pentru prietenia și stima care le-o poartă clienților și pentru faptul că nu i-ar înșela niciodată! Niciodată am spus!

Revenind la acuzații, oare cum ar putea să se dedea firma cu mere în panere la minerit ilegal și sclavagism în una dintre cele mai bogate țări africane în toate resursele pe care ți le-ai putea închipui, dar cu o populație săracă lipită. Vai, dar cum ar putea integrii și samaritenii conducători să se dedea la asemenea coțcării?! Cum am precizat deja: nici usturoi n-au mâncat, nici gura nu le pute.

Și este și evident, nevinovăția americanilor este sprijinită cu acte în regulă, pentru că nu-i așa, obiceiul de a ne blinda cu acte doveditoare ne scoate din orice ilegalitate! Ce contează că în mină copiii extrag cu sârg și zâmbete pe buze cobalt, tantal sau staniu, când pe hârtie scrie că acest lucru nu se întâmplă?

Ce contează că extragerea și procesarea metalelor e făcută prin sclavie de cel mai înalt rang, desprinsă parcă din epoca medievală, când dintr-o declarație televizată te-ai spălat pe mâini și te-ai declarat total nevinovat, șocat și indignat!

Și când lumea îți înghite grăunțele exact din momentul în care le arunci pe jos, cum face găina pe care o vrei adusă în cutie, care mai apoi e decapitată fără milă pe tăietorul de lemne, pentru a urma drumul oalei în care se pregătește gustoasa supă de duminică.

Revin și în acest caz la vorba plăvanului și urmăresc cu deosebită îngrijorare developarea subiectului, în timp ce miros de la o poștă campania de defăimare a unor păcătoși ingrați africani față de o companie care, încă mai mult decât orice biserică din lume, a făcut lumea un loc mai bun în fiecare zi. Slavă cuviosului Jeff Williams, cuviosului Cook și sfântului Jobs, pictați tustrei cu deosebită pioșenie pe icoana iPadului Air cu display Retina!

Fotografie generată aici.

Lasă un comentariu