Preatina noastră cea mai recentă, celebra deja Erika Isac, scoate piese pe bandă rulantă, cum scot oierii mieii la vânzare de Paști. Planta industriei, cum proclamă că nu ar fi, le dă cu șomoiogu și cu pisica (vorba fraților americani) peste ochi tuturor hetărilor și contestatarilor săi.

Cum am mai specificat, calitatea muzicii fetei nu intră în scopul recenziei, fiecare ascultă ce vrea, sub ce formă vrea, n-aș vrea să mă pronunț ca să nu sperii pe vreunii sau să dezamăgesc pe alții. Dar, ca mesaj, nu știm ce vrea artista să demonstreze, în contextul în care, după istoria standard, fiecare dintre artiști este într-o oarecare măsură o plantă udată și îngrijită de industrie. Asta pentru că, surpriză pentru unii, de pe urma unui artist, „mâncă” mai mulți oameni chiar din industrie. Ceea ce poate porni ca un talent, continuă în extrem de multe cazuri să se transforme în plante, atent grijite și iubite, tocmai pentru acele beneficii (nu doar bănești) care le poate aduce.

Poate donșoara era prea mică să știe, dar era de notorietate situația unui anume Bieber, promovat și susținut în stil barbar de oameni puternici, abili și pricepuți din industrie, și dus pe culmile succesului mondial.
Lamentarea plină de patetism cu aromă de suduială a constănțencei noastre favorite, prin sinceritatea și naivitatea ei, dezbracă artista de cojocul inteligenței pe care dădea impresia că îl îmbracă ori de câte ori urca pe scenă sau cuvânta la tot mai desele interviuri din ultima perioadă.

Pe de altă parte, înțeleg oarecum și reacția, tot legată de vârstă și de lipsa articolului vestimentar sus-amintit, un fel de vânătoare de vrăjitoare contestatare, de dușmani reali sau virtuali (sau din spațiul virtual), înmulțiți pare-se, după startul cruciadei pretinei Erika împotriva violurilor, pro-egalității dintre sexe și a altor lupte ale aceste tinere neînfricate sejewiste (SJW) carpatine.

Pe lângă aceste lupte, notez cu o clasică mutră dezamăgită și implicarea Isacei în scandalul momentului din tiktokosfera românească, aprig și solid dezbătut la ne-colegii Arhi și Zoso. Dând tag instituției cu multe table și multă cretă la îndemână, „să se sesizeze autoritățili” în speța violului aparent literar al unui colegde showbiz, tânăra constănțeancă apare mai degrabă ca un fel de țață de pe o uliță plină de colb de pe la Bărăganu, cu baticul aranjat frumos pe cap și cu coaja de semințe de floarea soarelui încă lipită de buza inferioară, în total contrast cu imaginea promovată.

Parcursul Erikăi din ultima vreme poate fi extrem de obiectiv și realist descris cu o expresie franțuzească: de mal en pis. Dar, ca de obicei preatini, rămâne să urmărim cu maximă îngrijorare desfășurarea situației și parcursul monden al starletei, cum zice preașădintele nostru preferat.

Sursa foto.

Lasă un comentariu