Fie ca lumina și focul…

După ce râgâie a drob de miel toată suflarea votantă creștin-democrată și carpatină, insist cu deosebită nesimțire să le răstorn „masa de Paști” în cap, cu tot cu bucatele tradiționale, într-un moment în care undeva la 500 de mii de copii petrec sărbătorile fără părinți, pentru că aceștia din urmă sunt plecați la muncă în afara țării.

Toți degrabă petrecăreții, prăznuitorii și creștinii ar trebui să se simtă mândri pentru contribuția fiecăruia fără excepție la plecarea acelor oameni către toate colțurile planetei pentru a aduce un ban în familie. Contribuții cu votul, încrederea în clasa politică și cu propria mentalitate medievală care, cumulate, susțin starea de fapt din colțul nostru de rai numit românia.

Ce trebuie să țină minte pravoslavnicii noștri concetățeni este faptul că Dumniezău, acolo unde-o fi el, nu e nici politician, nici votant, nici negustor și nici prost. Și ori de câte ori parveniții și gunoaiele care în numele Dumniezăului fac tot felul de coțcării, să știe că zeitatea îi vede! Și sunt convins că îi va plesni fără echivoc. Cum zic toți evlavioșii ăștia, „așa să ne-ajute Dumnezo!” Bă, știți ceva? Așa să v-ajute!

Sursa foto.

Lasă un comentariu