Iată preatini, din nou, în stil barbar, cu două catastife despre sport, unul după celălalt, asta pentru că am avut în ultimele 2 săptămâni meciuri care mai de care mai serioase, demne de urmărit, față de campionatul de circari din românia.

Începem, dară, cu vestita Champions, unde hoții hoților, barcelona, au strigat la rândul lor hoții după dubla cu Peseje-ul proștilor de arabi. Poate lingăul ăla de Xavi a uitat cum au câștigat cu nerușinare acum ceva ani, cu un milion de minute de prelungiri, care s-ar fi transformat și în 2 milioane de minute, doar ca echipa spaniolă să se califice. Nesimțiții ăștia nici măcar nu au avut dreptate, pentru că, de data asta, francejii le-au trântit terenul în cap pe bune, și foarte bine au făcut (4-6 scor în ambele manșe, 3-2 în tur, 1-4 în retur) și blau-proștii rămân acasă.

Continuăm cu nemțălăii de la Dortmund care, spre bucuria noastră, elimină pe veșnicii pierzători de la Atletico Madrid, 5-4 la general, înfrângere la Madrid (2-1) și victorie acasă (4-2) și trupa obositului de Hummes face o performanță solidă.

Ceilalți cârnați, indubitabilii Bayern Munchen, câștigă cu greu în fața Arsenalului Reșița, ăă, Londra, 2-2 în tur, 1-0 în retur, mai dregând astfel busuiocul după un sezon aproape ratat.

Pe final, hoții de la Real câștigă dubla cu albaștrii din Manchester, 3-3 acasă și 1-2 după penalty-uri pe însulă, ajungând să joace în semifinală cu obositorii din Bavaria, ceea ce înseamnă că în cealaltă semifinală o să vedem un duel franco-german cu, în primă fază, o favorită clară franceză a publicului larg, nu și a mea: PSG – Dortmund.

În Europa League am avut o calificare interesantă a Romei în fața boșorogilor milanezi, o calificare la fel de frumoasă a Atalantei în fața proștilor lăudați de toți de la Liverpool, care după ce și-au luat papara binemeritată acasă (0-3), s-ar fi bătut cu cărămida în piept că pot întoarce. E mult de la vorbă la faptă, astfel că returul a fost câștigat doar cu 0-1 la Bergamo, și pămpălăii lui Klopp pleacă acasă cu coada între picioare. Mai departe, amintim calificarea Marsiliei la penalty în fața Benficăi, după un meci foarte frumos în retur, pe vestitul Velodrome iar în ultima dublă, West Ham pierde în fața deja meseriașilor nemțălăi farmaciști, 1-3 la general cu Leverkusen.

În Conferință menționăm înfrângerea PAOK-ului răzvănelian și calificarea cu scântei și arome medievale a Olympiacosului în deplasarea de la Istanbul (3-4 la general) 2-3 la Atena și 1-1 la Istanbul (după penalty), și grecii dau o palmă peste bot turcilor, chiar la turci acasă.

Continuăm cu o serie scurtă de rezultate din campionatele europene, unde prietenii de la Rayo după 2 egaluri de să-ți smulgi părul din cap, ambele fără gol, la Vigo și acasă cu Getafe, reușesc o victorie cât o salvare de la retrogradare cu prietenii dragi din Navarra, o revenire grozava de la 0-1, cu al doilea gol magnific al piticului Isi Palazon, 2-1 cu Osasuna cea fără de griji, și ambele echipe par să o fi dat la pace, au făcut să fie bine, spre bucuria gazdelor din weekend.

Hoții de la barcelona dau din lac în puț, după flocăiala din Champions a venit rândul pumnilor în cap de pe terenul Real-ului, 3-2, și din nou hoții au strigat hoții, penibilii din Catalonia neavând nici o rușine!

În Italia, trupa lui Max se bâlbâie constant, 2 egaluri legate, unul în derby-ul local cu Toro și al doilea, cu mare chin, în Sardinia, unde ar putea să spună bogdaproști că nu au fost aruncați în mare de mafioți. Babeta rămâne astfel pe un onorabil 3, prea sus pentru fotbalul practicat anul acesta, cu riscul maxim să fie depășiți de surpriza Bologna, căreia îi urăm succes în prinderea unui loc de CHL.

Tot egal au făcut și Inter acasă cu Cagliari, dar în ultima etapă au bătut la fix pe duplexul Sansiro / Giuseppe Meazza pe colocatarii de la AC, câștigând astfel campionatul italian. Bravo lor pentru performanță, și aștept cu maxim interes o concurență mai acerbă la anul în acest campionat care pare tot mai leșinat de la un an la altul.

La franceji notăm victoria Brest-ului în derbiul cu Lorient (0-1), și les Merlus pare că se duc anul acesta spre locul cu verdeață, cel puțin pentru un sezon. Brest, pe de altă parte, trag tare și poate îi vedem jucând în vreo competiție europeană, Champions fiind ce mai tentantă dar și cea mai greu de atins.

Mai notăm parcursul ceva mai dezamăgitor al amicilor de la Heidenheim, cărora victoria cu același Bayern li s-a urcat la cap, urmând să remizeze la Bochum și să piardă acasă cu Leipzig. Nici Augsburg nu stau prea grozav, una caldă (2-0 acasă cu Union Berlin) și una rece (a Frankfurt, 3-1).

Încheiem în stil mare, cu infailibilii Bayer Leverkusen, noua campioană a Germaniei, care i-a spart în bucăți pe nevinovații de la Bremen, 5-0, și trupa lui Alonso ne scapă cel puțin anul ăsta de insuportabilii Bayern, care nu mai au mult și ar putea pierde și locul 2 în detrimentul artiștilor de la Stuttgart, rocada putându-se face poate chiar în meciul direct din 27 aprilie.

Leverkusen a mai făcut un egal 1-1 cu Dortmund, interesant doar pentru galbeni, care rămân pe loc de Europa League.

Sursa foto.

Lasă un comentariu